Hoe zorg je ervoor dat je sneller afkoelt in de zomer?

Hoe zorg je ervoor dat je sneller afkoelt in de zomer?

Iedereen heeft het wel eens gehad in de zomer: je bent lekker buiten en ineens krijg je het ontzettend warm, het zweet loopt uit poriën waar je het bestaan niet eens van wist en koud water over je heen gooien helpt niet. Wat kan je dan het beste doen? Daar kom je achter tijdens het lezen van dit artikel.

Drink genoeg water

Het belangrijkste wat de mens kan doen is genoeg water drinken. We weten al jarenlang dat wij als mensen minimaal 2 liter water per dag moeten drinken om gezond te blijven. En het drinken van water helpt ook met het afkoelen tijdens een warme zomerdag. Soms kan het zijn dat je niet weet of je genoeg water op hebt. Dit kan je zien door een aantal factoren:

  • Donkere urine (dit heb je vaak in de ochtend doordat je ‘s nachts natuurlijk niet drinkt);
  • Constipatie;
  • Droge huid, lippen en mond.

Wacht je te lang met het drinken en krijg je hoofdpijn of wordt je misselijk. Dan heb je de kans op een zonnesteek. En dit is extreem slecht voor je lichaam.

Neem een koud voetenbad

Je voeten zijn de warmteregelaars van je lichaam. Daarom dragen we in de winter dikke sokken. Je kunt jezelf helemaal inpakken in de dikste kleren, maar als je je sokken niet aan hebt zul je het nog ontzettend koud hebben. In de zomer is het daarom verstandig om je sokken uit te doen wanneer je het warm krijgt. Zo koel je al een beetje af.

Een koude handdoek in je nek leggen

Net als je voeten is je nek ook belangrijk voor het afkoelen van je lichaam. Dit komt doordat je bloedvaten hier dichter bij je huid zitten dan op je borst. Wanneer je dus wilt afkoelen is het heerlijk om een natte handdoek rond je hoofd en in je nek te leggen. Zo koel je snel af. Let hierbij wel op dat je de doek niet te koud maakt en te lang op je hoofd legt omdat anders je hoofd veel te koud wordt. Dit is ook niet goed voor je lichaam.

Aanschaffen van een airco

Zit je liever binnen tijdens het warme weer, maar heb je het nog ontzettend warm? Schaf dan een airco aan. Dit zorgt ervoor dat jij en de ruimte waarin jij je bevindt lekker koel zijn. Het grote voordeel van een airco is de ruimte binnen de kortste tijd heerlijk koel is.

Wil je nou een airco kopen? Neem dan eens contact op met de experts van Climatic.