Hoe vind je werk dat je leuk vindt?

Hoe vind je werk dat je leuk vindt?

Onze perfecte baan is een baan waar je veel geld verdient, onmisbaar bent voor jouw team, waar je gerespecteerd wordt door je collega’s en je baas en waar je het vooral naar je zin hebt. Echtwaar die baan bestaat nog echt ook alleen moet je hem alleen nog weten te vinden, maar hoe vind je die nou? Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het vinden van je droombaan.

Begin bij jezelf

Er is geen beter begin dan het beginnen bij jezelf en het achterhalen wat jij nu echt leuk vindt. Ga bij jezelf naar wat jij nu echt leuk vindt om te doen en wat je ook echt niet leuk vindt om te doen, ben je een echte teamplayer of niet? Zoe uit waarvan jij energie krijgt en onder welke voorwaarden je wilt werken. Dit helpt al enorm om je droombaan te vinden omdat je hier de basis legt voor het vinden van jouw droombaan.

Werk aan je CV

Veel mensen beschikken over een CV die ze ooit eens hebben opgesteld voor hun eerste baantje jaren geleden. Deze CV is niet meer up-to-date en gaat jouw er dan ook niet uit laten springen als kandidaat voor jouw droombaan. Begin met het up-to-date maken van jouw CV en maak hem persoonlijk, Laat door jouw CV je persoonlijkheid naar voren komen. Laat ook zeker jouw persoonlijke eigenschappen terugkomen in je CV zodat het bedrijf weet wat ze aan jou hebben.

Motivatie

Naast je CV is een korte motivatie een goede manier om ervoor te zorgen om een goede eerste indruk te krijgen bij jouw droombaan. Door een motivatiebrief te sturen met in de bijlage jouw CV krijgt het bedrijf een betere indruk over jou en waarom je nou juist voor die ene baan hebt gesolliciteerd.

Het gesprek

Het moment is daar dat je bent uitgenodigd voor een gesprek op locatie. Het is dan van belang dat goed bent voorbereid. Lees je goed in over wat het bedrijf doet en waar het voor staat. Naast dat je weet wat het bedrijf doet en wilt is het belangrijk om je voor te bereiden om veel voorkomende vragen tijdens een sollicitatiegesprek zoals de vraag wat jou geschikt maakt voor de functie. Als je je op deze vragen goed voorbereid kan je langzaam het gesprek naar jou toe trekken.

Met deze tips kan je zeker stappen in de goede richting zetten naar jouw droombaan en wie weet is jouw droombaan wel te vinden bij vacatures in Middelharnis.