Een Excel cursus kiezen voor beginners of gevorderden?

Een Excel cursus kiezen voor beginners of gevorderden?

De één vindt werken met Excel een eitje, de ander ziet door de bomen het bos niet meer. Voor mensen die het lastig vinden om met Excel te werken of wel beschikken over een basis maar graag meer willen kunnen met het programma zijn er cursussen. Deze cursussen zijn verdeeld in leergangen voor beginners en gevorderden. Welke cursus is voor jou geschikt? Lees snel verder!

Microsoft Excel

In het Nederlandse bedrijfsleven is het steeds vaker noodzakelijk om te kunnen werken met Microsoft Excel. Het is dan ook een zeer veelzijdig programma, maar voordat je de veelzijdigheid van Excel kunt benutten moet je wel wat vlieguren maken. Een van de snelste manieren om dit te doen is door middel van een cursus. Je kunt cursussen op locatie volgen, zoals een Excel cursus in Eindhoven, maar je kunt ook trainingen laten verzorgen bij jouw bedrijf.

De basiscursus

Wanneer je de basiscursus voor Excel gaat volgen leer je alle mogelijkheden van het programma kennen. Zo leer je cellen en getallen opmaken, de functies van het programma, sorteren, grafieken maken, dingen wijzigen en invoegen, de pagina-instellingen, extra mogelijkheden zoals het controleren van spelling, het gebruiken van sjablonen, zoeken & vervangen binnen het programma en meer.  Je hebt voor de basiscursus slechts beperkte voorkennis nodig. Je hoeft slechts te beschikken over basis computervaardigheden en de basistechnieken van Microsoft Windows te beheersen.

De gevorderdencursus

Bij de Excel cursus voor gevorderden draait het om ingewikkeldere processen en hiermee efficiënter kunnen werken. Zo leer je het het automatisch opmaken van tabellen, gegevens analyseren en extra mogelijkheden. Die bestaan bijvoorbeeld uit het importeren van tekstbestanden of het toevoegen van hyperlinks. Voor deze cursus moet je dan ook beschikken over de kennis en vaardigheden die aan bod komen in de basiscursus.

Leervormen

Het personeel van je bedrijf bestaat uit mensen die op verschillende manieren leren. Daarom kun je bij deze cursussen kiezen uit verschillende leervormen. Je kunt kiezen voor e-learning, Individueel Begeleidend leren en zelfs maatwerk. Bij e-learning gaat alles vanuit je ‘luie stoel’ en krijg je opdrachten en instructievideo’s toegestuurd. Bij Individueel Begeleidend leren krijg je begeleiding van een ervaren trainer. Daarbij leer je in je eigen tempo en kun je onderwerpen kiezen die aansluiten bij jouw behoefte. Kies je voor maatwerk, dan wordt de training afgestemd op jouw specifieke doel, beschikbare tijd, voorkeurslocatie en wordt de planning aangepast aan jouw projectplanning.

Zoals je ziet is er voor iedereen een manier om te leren werken met Excel. Zeer aan te raden, want in de huidige maatschappij kun je eigenlijk niet meer zonder.