Ergonomische bureaustoel: wat zijn de voordelen?

Ergonomische bureaustoel: wat zijn de voordelen?

Heb jij een beroep waar je meer dan 6 uur per dag zittend aan het werk bent? Dan biedt een ergonomische bureaustoel de juiste ondersteuning om zonder lichamelijke klachten urenlang zittend je werk te kunnen doen. Een ergonomische bureaustoel, zoals deze van Officecity, kunnen volledig naar je lichaam aangepast worden. Zo sluiten de leuningen van de stoel perfect aan op je lichaam. Lees in onderstaande artikel alles over de voordelen van een ergonomische bureaustoel.

Goede bureaustoel voorkomt verzuim

Bij een zittend beroep is de kans groot dat je door een verkeerde houding tijdens het werken last krijgt van vervelende klachten. Veel voorkomende klachten door een verkeerde bureaustoel zijn: rug-, schouder- en nekklachten. Als je meer dan vijf dagen per week werkt op dezelfde stoel, dan is het ontzettend belangrijk dat je in een gezonde houding zittend kunt werken. 

Wat zijn de voordelen van een ergonomische bureaustoel?

  • Voorkom klachten. Het grootste voordeel van een ergonomische bureaustoel is dat je klachtenvrij urenlang zittend kunt werken. Lichamelijke klachten door langdurig zitten zijn natuurlijk erg vervelend. Voorkom klachten met een ergonomische stoel.
  • Productiever. Zonder lichamelijke klachten kan je natuurlijk veel productiever werken. Je hebt tijdens en na de werkdag geen last meer van pijnklachten, waardoor je volledig kunt focussen op het werken.
  • Comfortabel. Het fijne aan een ergonomische bureaustoel is dat je de stoel helemaal naar je lichaam kan afstellen, waardoor je het comfort tijdens het werken verhoogd.
  • Ondersteuning. Ergonomische bureaustoelen zijn voorzien van allerlei leuningen, zodat de stoel perfect naar je lichaam afgesteld kan worden en dus maximale ondersteuning biedt.

Wanneer een ergonomische bureaustoel aanschaffen?

Het antwoord op deze vraag is erg gemakkelijk: direct. Zeker als je meer dan 30 uur per week zittend aan het werk bent is het een must om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Als je door een verkeerde stoel lichamelijke klachten ervaart ben je soms al te laat. Wees daarom verstandig en investeer in een goede bureaustoel. Heb je lichamelijke klachten of minder werkenergie? Twijfel niet langer en bestel via OfficeCity.nl een ergonomische bureaustoel voor een gezonde werkhouding.