Dit moet je weten over werken als uitzendkracht

Dit moet je weten over werken als uitzendkracht

Vaak denkt men dat uitzendkrachten minder verdienen. Dat is een misvatting. Als uitzendkracht krijg je hetzelfde salaris als collega’s met ongeveer dezelfde leeftijd en ervaring op werkgebied. 

Krijgen uitzendkrachten toeslagen?

Uitzendkrachten hebben net als iedere werknemer ook recht op toeslagen voor onregelmatigheid, ploegendienst en overwerkuren. Als uitzendkracht moet je dit altijd goed checken. 

Recht op vakantiedagen?

Uitzendkrachten bouwen ook vakantiedagen op over ieder gewerkt uur. In de ABU cao staat hoeveel vakantiedagen er per jaar opgenomen mogen worden. Daarnaast bouw je ook pensioen op wanneer je een langere tijd voor een uitzendbureau werkt. Let op dit is niet bij alle uitzendbureaus gebruikelijk. 

Vraag en aanbod uitzendkrachten stijgt

Zelf ken je misschien niet zoveel mensen die werken als uitzendkracht, maar een kleine miljoen mensen in Nederland werkt toch daadwerkelijk als uitzendkracht met een gemiddelde van 30 uur per week. De laatste jaren blijft de vraag en het aanbod van uitzendkrachten stijgen, waarschijnlijk doordat werkgevers al vaker met uitzendkrachten gewerkt hebben en dat in veel gevallen goed werkt. 

Uitzendkrachten komen steeds vaker in aanmerking voor een vaste baan

Doordat veel bedrijven vaker kiezen voor uitzendkrachten in plaats van vaste werknemers hebben uitzendkrachten steeds meer kans op een vaste baan. Ben je als werkzoekende of werknemer op zoek naar een betrouwbaar uitzendbureau? Ga naar vakmasters.  

Er is altijd ruimte voor ontwikkeling

Ook voor uitzendkrachten is het belangrijk de juiste opleiding, cursus of training te volgen. In deze tijd is innovatie belangrijk en om als uitzendkracht een verhoogde kans op een baan te krijgen, moeten je meegaan in de nieuwste ontwikkelingen en technologieën in het bedrijfsleven. Vaak bieden uitzendbureaus voor de eigen uitzendkrachten al een heleboel cursussen aan en soms zelfs complete opleidingen. op zoek naar verschillende opleidingen en cursussen voor vakmensen? bezoek dan vakmasters. Bij vakmasters werken alleen vakmensen.