De voordelen van animatievideo’s voor jouw bedrijf 

De voordelen van animatievideo’s voor jouw bedrijf 

Om je bedrijf op een unieke en duidelijke manier te promoten, is het laten maken van een animatiefilm de ideale manier! Met een animatiefilm breng je complexe informatie snel en helder over. Daarnaast is er een volledige vrijheid om iets te ontwerpen en het maakt niet uit of het gaat om een feit, fictie of iets voor de toekomst. Wist u dat een visuele informatie maar liefst 33% beter begrepen wordt dat uitleg via tekst. 90% van de mensen is ook visueel ingesteld.  

Feiten van de effectiviteit van animaties 

Er bestaat geen effectievere manier om informatie gemakkelijk over te brengen dan middels een animatievideo. Mensen hebben vandaag de dag immers geen lange tijd en aandacht meer voor dingen. Aandacht trekken moet dus in een zeer korte tijd. Hetzelfde geldt voor informatie overbrengen.  

Snel en effectief 

Jouw doelgroep leest geen lange teksten om achter meer informatie te komen. Doe het middels een animatie. Op deze manier val je op en daarnaast breng je op een hele simpele manier informatie over. Omdat weinig andere bedrijven er gebruik van maken val je dus sneller op en zal het ook langer blijven hangen bij de potentiële klant. 

Wat kost het precies om een film te laten maken? 

De prijzen voor het laten maken van een dergelijke promotiefilm lopen sterk uiteen. Ieder bedrijf heeft zijn eigen specialisatie. Natuurlijk hangt de prijs af van de wensen en complexiteit van het idee. Uiteindelijk zal er een inschatting gemaakt worden van het tijdsbestek waarin de video geproduceerd zou kunnen worden. Afhankelijk daarvan zal er een prijskaartje aan worden gehangen. 

Er bestaan standaardpakketten met een duur van 60 seconden. Hieruit kan er gekozen worden bijvoorbeeld een Motion Graphic. Met dit type kunt u Processen, informatiestromen en informatie op een heldere en overzichtelijke manier overbrengen. Een tweede variant is de Whiteboard video. Met type wordt een voice-over ingeschakeld, muziek en geluidseffecten toegevoegd aan de video. Het is een zeer geschikte manier om bijvoorbeeld de werking van een product uit te beelden. De Motion Graphic versie kost 1450 euro en de Whiteboard 1950 euro. 

Beide versies zijn een zeer goede verbetering voor uw social media kanalen en website om meer bezoekers te trekken.