Een bedrijfsfeestje? Huur een DJ!

Je kan verschillende redenen hebben om een feestje te geven. Denk aan een bruiloft, een verjaardag, een communie enzovoorts. Bij een feestje hoort ook muziek. Je kan de muziek zelf regelen, maar je kan er ook voor kiezen om een DJ te huren. Dit kan erg fijn zijn omdat je op deze manier weer iets uit handen wordt genomen. Maar welke soorten DJ’s heb je allemaal?

Een discotheek DJ


Een discotheek DJ is een DJ die wordt ingehuurd om te draaien in bijvoorbeeld, je raadt het al, een discotheek. Ze worden ingehuurd om een avond de muziek te verzorgen. Er zijn hele bekende en minder bekende DJ’s. Het fijne aan een discotheek DJ is dat ze hun eigen installatie hebben. Ze mixen vaak zelf hun nummers laten deze goed in elkaar overlopen. De nummers worden op een professionele manier in elkaar gemixt en er horen geen stiltes te vallen. Vaak hebben discotheek DJ’s een eigen stijl. Denk bijvoorbeeld aan techno of pop. Als je een groot feest geeft, kun je een discotheek DJ inhuren. Dit is vaak professioneler dan een drive-in DJ. 

Een drive-in DJ


Een drive-in DJ is vaak een iets minder professionele, maar zeker niet minder leuke DJ dan een discotheek DJ. Een drive-in DJ zorgt voor de sfeer op feesten van mensen. Een drive-in DJ is van alle markten thuis, verschillende soorten muziek worden gedraaid zolang het aanslaat bij het publiek. Het doel is om het publiek lekker te laten dansen en feesten. Onder een drive-in DJ valt bijvoorbeeld ook een bruiloft DJ. Uiteraard wordt de stijl van de muziek overlegt met de klant, maar vaak is het een mix van alles. Van smartlappen tot nummers van vroeger tot hippe nieuwe liedjes. Ook praat een drive-in DJ de avond vaak aan elkaar. Hij of zij heeft altijd een microfoon bij de hand. Waar je ook woont, je kunt altijd overal wel een goede drive-in DJ vinden. Van een bruiloft DJ in Etten-Leur tot een DJ voor partijen in Drenthe. 

Zelf regelen


Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de muziek zelf te regelen. Hiermee bespaar je zeker kosten. Het is niet goedkoop om een DJ in te huren. Natuurlijk is het wel fijn, omdat dit je een hoop geregel bespaart en je zeker weet dat alles goed verloopt. Maar mocht dit geen optie zijn, dan kun je het beste een goede geluidsinstallatie regelen en van tevoren een playlist opstellen. Zo sta je op het feest zelf niet continu achter een laptop. Ook kun je een goede vriend vragen om de muziek te regelen.