Alles over VvE beheer

Alles over VvE beheer

Elk pand dat meerdere woningeigenaren heeft, beschikt over een Vereniging van Eigenaren (VvE). De vereniging is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het desbetreffende gebouw. Iedereen die eigenaar is van een appartement is verplicht lid te zijn van de VvE. De beslissingen die de VvE bestuur neemt gelden voor alle inwoners van de woningen in dat gebouw. Dit moet goed geregeld worden en daarom heeft een VvE een bekwaam bestuur nodig. Leden uit het bestuur moeten op een aantal gebieden heel sterk zoals: financiën, administratie, leiding nemen en prioriteiten stellen van onderhoud. Niet elk appartementencomplex beschikt over zo’n deskundig bestuur. Dat is ook helemaal niet erg. Dan kunt u het VvE bestuur uitbesteden aan Centiss. Wilt u meer weten over het uitbesteden van het bestuur? Lees dan verder. 

Waar bestaat het bestuur het VvE bestuur uit?

Om een vereniging zo goed mogelijk te laten functioneren, zullen taken verdeeld moeten worden. Dat is bij is ook bij sportclubs en ook bij een VvE bestuur. De rollen van verschillende bestuursleden staan beschreven in de splitsingsakte. De VvE beheerder is de voorzitter van het bestuur en dus hoofdverantwoordelijke. Ook kan het zo zijn dat er in plaats van het woord ‘bestuur’ het woord ‘administrateur’ gebruikt wordt. Is dat het geval dan zijn is document opgesteld voor 1992, want voor dat jaar noemde men een bestuurder nog administrateur. 

Wat zijn de taken van een VvE beheerder?

De taken zijn uiteenlopend. Vaak worden deze taken in de vergadering besproken. Die taken vind je ook niet in de splitsingsakte. Enkele voorbeelden van veel voorkomende taken waarvoor een VvE Beheerder verantwoordelijk is zijn: bijhouden van financiën, bijhouden van administratie, het incasseren van servicekosten en beslissingen nemen over toekomstig onderhoud. Ook kan het bestuur ervoor kiezen om enkele taken te laten uitbesteden. Onderhoud is een van die taken die vaak wordt uitbesteed. Nog een ander belangrijk punt zijn de verzekeringen. Dit wordt ook vaak uitbesteed. Omdat alleen deskundige kunnen bepalen welke verzekeringen wel en niet van toepassing zijn op het woningcomplex.