5 redenen om stukadoor te worden

Als stukadoor laat je een muur of een plafond er weer fris en strak uitzien. Of het nou gaat om een binnenmuur, een gevel aan de buitenkant van een pand of om een plafond, niks is voor jou te gek! Tijdens de opleiding stukadoor leer je al deze kwaliteiten, waardoor stucen jouw specialiteit wordt. Twijfel je nog of je stukadoor wil worden? In deze blog geven we je 5 redenen waarom dit een goede keuze is!

Leren en werken

Tijdens de opleiding stukadoor kun je leren en werken met elkaar combineren. En dat werkt heel fijn. Je kunt de dingen die je leert namelijk meteen toepassen in de praktijk. En daardoor leer je razendsnel!

Kans op een baan

Bij veel stukadoors opleidingen heb je na je opleiding een goede kans op een baan. Doordat je tijdens je opleiding al werkt bij een echt bouwbedrijf, kun je hier vaak na je studie aan de slag. Omdat je al ervaring hebt opgedaan in de praktijk, sluit je baan hierna naadloos aan op je studie.

Eer van je werk

Ook heb je al stukadoor veel eer van je werk. Doordat je aan de slag gaat in de afbouw, is jouw werk zichtbaar voor de eindgebruiker. Jij hebt dus een bijdrage in de uitstraling van het pand.

Projecten zijn heel divers

Een andere reden waarom het beroep stukadoor zo leuk is, is dat er veel afwisseling is in het werk. De ene keer werk je aan de renovatie van een woning, en de andere keer in de nieuwbouw. Utiliteitsbouw of woningbouw, jij kunt overal terecht! Soms werk je in bedrijfspanden en soms bij particulieren. Het gebeurt dus niet snel dat je moet gaan werken aan een precies hetzelfde project als je al eerder hebt gedaan. En dat is fijn, want zo zal het werk je niet snel gaan vervelen!

Samenwerken

Samenwerken is een belangrijke kwaliteit, en die kwaliteit leer je zeker als je stukadoor wordt. Je moet niet alleen samenwerken met je directe collega’s, maar ook met andere mensen uit de bouw. En naast het feit dat je hier heel veel van leert, is het ook gewoon heel leuk om contact te hebben met je collega’s. Als jullie even pauze nemen van jullie werk, is het gegarandeerd gezellig. En na het weekend is het wel zo leuk als er iemand vraagt hoe je weekend was. De bouw is een hele gezellige sector om in te werken!