5 redenen om als ondernemer voor factoring te kiezen

5 redenen om als ondernemer voor factoring te kiezen

Factoring wint het aan populariteit de afgelopen jaren. De trend is dat banken steeds meer plaats moeten maken voor alternatieve financieringsvormen. Simpelweg omdat banken door een breed voorwaarden pakket niet alle aanvragen kunnen helpen. Factoring biedt een antwoord waar banken ‘’nee’’ zeggen. Maar er zijn meer redenen waarom steeds meer ondernemers voor factoring kiezen.

1. Direct beschikking over je geld

Door gebruik te maken van factoring verkoop je jouw facturen aan het factoringbedrijf. Jij ontvangt direct je geld, waarna het factoringbedrijf de afgesproken betalingstermijn met je klant afwacht. Op deze manier beschik je dus direct over liquiditeit wat je kan gebruiken om je bedrijf door te laten groeien.

2. Flexibele financieringsvorm

Er zijn verschillende vormen van factoring. Traditionele factoring is een vorm van factoring waar weinig flexibiliteit te vinden is. Dit in tegenstelling tot American factoring waar flexibiliteit een tweede natuur is. Bij American factoring is het mogelijk om factoring op afroep in te zetten. Dit betekent dat je factoring enkel gebruikt op het moment dat jij het nodig hebt.

3. Geen omkijken meer naar het debiteurenbeheer

Het debiteurenbeheer wordt door veel ondernemers niet als de leukste kant van het ondernemerschap gezien. Toch is het een essentieel onderdeel van een goede onderneming. Een voordeel van het gebruik maken van factoring is dat het debiteurenbeheer uit handen wordt genomen. Dit scheelt jou niet alleen tijd, maar ook een hoop administratieve rompslomp.

4. Verklein je risico op onbetaalde facturen

Door gebruik te maken van factoring worden jouw facturen verzekerd tegen het risico op faillissement. Hierdoor hoef jij je geen zorgen meer te maken over de mogelijkheid dat jouw klant failliet kan gaan.

5. Gebruik factoring als alternatief op de steunmaatregelingen

Door de coronacrisis is er een scala aan steunmaatregelen voor ondernemers in het leven geroepen. Deze steunmaatregelen zijn bedoeld om ondernemers door de crisis heen te helpen. Echter lopen deze steunmaatregelen een keer af. Nu er volop gevaccineerd wordt lijkt het erop dat tegen het einde van het jaar de maatregelen af zullen lopen. Factoring biedt een mooi alternatief óf toevoeging op de huidige steunmaatregelingen.