3 soorten feedback tools

3 soorten feedback tools

Als bedrijf wil je natuurlijk zo goed mogelijk kunnen inspelen op de wensen en behoeften van je doelgroep. Om dit te kunnen doen moet je goed weten hoe de jouw doelgroep over een bepaald product of bepaalde situatie denkt. Je kan veel speculeren, maar je weer pas echt veel over je doelgroep als je daadwerkelijk feedback van de doelgroep hebt ontvangen. Om deze feedback te ontvangen heeft Savvy Congress een paar smart feedbacks tools ontwikkeld die jou en jouw bedrijf hiermee kunnen helpen. In deze smart feedback tools staat natuurlijk de beleving van de klant centraal waardoor je jouw producten/de inrichting van je winkel beter kunt inrichten. In dit artikel bespreek ik de drie soorten feedback tools.

De snelle feedback

Laten we beginnen met de snelste vorm van feedback namelijk via de quick rating. Dit zijn smart tools die je op bepaalde locaties kan neerzetten waar mensen door het klikken op een knop feedback kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan de vraag “Vind je deze inrichting overzichtelijk?” gecombineerd met een groene en rode knop. Zo kunnen mensen snel feedback geven over de situatie die ze zien. Je kan echter niet de achterliggende gedachten van de mensen ophalen uit de gegevens die je krijgt. 

De mini survey

Een mini survey of enquête is bedoeld om iets meer informatie te verzamelen als bij de snelle feedback. Door een interactieve display ergens te plaatsen kan je een aantal vragen stellen. Wanneer je een bonus of korting hieraan bindt zal je de bezoekers stimuleren om deze vragen te beantwoorden en zo veel mogelijk bruikbare te verzamelen.

Groter onderzoek

Wanneer je echt alle informatie wilt weten is het handig om een groot onderzoek te doen. Dit kan je doen door middel van online panel tools in te zetten. Je krijgt meer informatie, maar minder mensen zullen de tijd nemen om het onderzoek in te vullen als bij de andere methodes. 

Er zijn dus verschillende manieren om informatie over jouw doelgroep te verzamelen. Zorg dat je de juiste manier kiest om zo veel mogelijk informatie te krijgen die jij nodig hebt. Wil je meer informatie over de smart tools? Neem dan zeker een kijkje op savvycongress.com.