Welke voordelen biedt een uitzendbureau?

Tegenwoordig zijn bedrijven niet meer er happig op uitdelen van lange contracten. Een tweejarig contract dat zit er vaak niet meer in. Veel werknemers vinden dat jammer en onterecht. Zij willen ook vast inkomen voor een langere tijd en willen niet in de onzekerheid zitten, om werkloos te raken. Vandaar dat ook veel werknemers daarop afhaken. Men die staat ingeschreven bij een uitzendbureau verwacht geen langdurige contracten. Zij zijn gewend om korte periodes voor bedrijven te werken. Dit is een voordeel van het inhuren van uitzendkrachten, maar er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen die we graag met je delen. Op zoek naar een uitzendbureau. Bekijk de site van Vakmasters Goes

Flexibiliteit

Het inhuren van uitzendkrachten is gemakkelijk en kan voor een zeer korte periode. Neem bijvoorbeeld: de vakantieperiode, bij ziekte, bij drukte of eenmalige projecten. Het kan allemaal. Je zit nergens aan vast. Heerlijk toch voor werkgevers. 

Geen langdurende sollicitatieprocedure

Een sollicitatieprocedure opstarten kost enorm veel tijd en tijd is kostbaar. Het inhuren van uitzendkrachten bespaart een heleboel tijd. Vaak beschikken uitzendbureaus al over de juiste kandidaat en dat kan hij of zij zo snel mogelijk beginnen. Ook heb je geen advertentiekosten. Daarbij kennen uitzendbureaus de markt en hebben een groot netwerk van werkzoekende.

Uitzendkrachten kunnen veel langer werken zonder vast contract

Ben je echt op zoek naar personeel voor een langere tijd, dan kiest men er vaak voor om toch geen uitzendkracht te nemen, maar uitzendkrachten zijn ook voor een langere periode beschikbaar. Denk hierbij aan een maximum van 5,5 jaar bij hetzelfde bedrijf, voordat de werkgever een vast contract moet aanbieden. Bij vaste werknemers is dat maximaal 2 jaar. Hierdoor heb je als werkgever meer tijd om de kwaliteiten van de werknemer te komen. 

Minder administratie

Uitzendbureaus zijn de baas en verantwoordelijk over hun uitzendkrachten. Dit houdt in dat zij de administratie bijhouden en ook het loon uitbetalen. Bij administratie bedoelen we de hoeveelheid verlof, ziekmeldingen en verzekeringen. Ook zijn werkgevers niet verplicht loon uit te betalen bij ziekte, dat doet het uitzendbureau.