Welke kosten komen er kijken bij het plaatsen van een aircosysteem?

Welke kosten komen er kijken bij het plaatsen van een aircosysteem?

De temperaturen in de zomermaanden lopen in Nederland steeds vaker hoog op. De verwachting is ook dat deze zomertemperaturen blijven toenemen. Veel bedrijven hebben al een airconditioningsysteem om de temperaturen binnen te reguleren. Thuis zetten Nederlanders vaak liever toch gewoon een raampje open, omdat aircosystemen onbetaalbaar lijken. De prijzen van aircosystemen zijn de laatste jaren echter sterk gedaald, waardoor het zeker aantrekkelijk kan zijn om een airco aan te schaffen. In dit artikel vertellen we je meer over de kosten die daarbij komen kijken 

Aanschafkosten

Natuurlijk kost het geld om een aircosysteem van Climatic aan te schaffen. Je kunt het wat de aanschafkosten betreft eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt. Een simpele, mobiele airco koop je vaak al voor een prijs van honderd of tweehonderd euro per stuk. Wanneer je ervoor kiest om een vaste airco te laten plaatsen, zullen de kosten veel hoger uitvallen. Deze systemen zijn niet alleen duurder dan de mobiele airco’s, je betaalt vaak ook nog kosten voor het plaatsen van de airco. 

Energieverbruik 

Bij een airconditioning krijg je te maken met verhoogde energiekosten. In vergelijking met een ventilator, zullen de energiekosten sterk toenemen. Waarschijnlijk ben je tussen de vijftig en de honderd euro per jaar kwijt aan energiekosten voor een aircosysteem. Het is verstandig om bij de aanschaf van een airco te letten op het energielabel. 

Onderhoudskosten

Een mobiele airco is makkelijk zelf te onderhouden, maar bij een vaste airconditioning is dit een ander verhaal. Het is aan te raden om dit systeem minimaal een keer per jaar door een expert te laten onderhouden. Het gaat dan vooral om het schoonmaken en onderhouden van de filter in het airconditioningsysteem. Voordat je overgaat tot de aankoop van een aircosysteem, is het slim om bij het bedrijf even na te vragen wat de kosten zijn voor het onderhoud. Veel bedrijven werken met een soort onderhoudscontract, zodat je verzekerd bent van jaarlijks deskundig onderhoud aan de airco die bij jou thuis geplaatst zal worden.