Waar moet een kantoor aan voldoen?

Waar moet een kantoor aan voldoen?

Wanneer je als startende ondernemer opzoek bent naar een leuke unit of een bedrijfspand dan is het belangrijk dat je verscheidene opties afweegt. Een pand wordt doorgaans al snel goed bevonden maar is het wel de juiste en inspirerende omgeving die je voor ogen had? Sluiten de capaciteiten van het pand aan bij de wensen van jou maar ook je werknemers?Kantoor

Gemak dient de mens

De uitspraak gemak dient de mens is niet toevalligerwijs een keer verzonnen. De huidige maatschappij vraagt om steeds meer gemak zowel thuis als op het werk. Het is dan ook een logisch gevolg dat facility bij veel bedrijven hoog op de agenda staat. Dit is niet alleen om het comfort te vergroten maar ook bepaalde bedrijfsprocessen te vereenvoudigen. Zo kun je denken aan speciale parkeerabonnementen, catering en voorzieningen zoals koffie.

Bereikbaarheid

Daarnaast is het ook van belang dat je kantoor goed bereikbaar is. Tijd kost geld en wanneer jezelf of afspraken veel tijd kwijt zijn met het parkeren van de auto kan dit tot onvrede leiden. Zeker wanneer je in grote steden bent kan parkeren duur zijn en problemen opleveren. Parkeren in Den Haag kan bijvoorbeeld ontzettend in de kosten lopen wanneer hier geen goede afspraken met parkeeraanbieders gemaakt zijn.

Groene omgeving

Duurzaam wordt steeds belangrijker bij veel Nederlandse ondernemers. Het is echter ook bewezen dat een werkplek welke is voorzien van planten of andere natuurlijke elementen de productiviteit ten goede komt. Hier moet echter wel een goede verhouding worden gevonden tussen de juiste hoeveelheid zodat je werkomgeving niet te onrustig wordt. kamerplanten

Normen

Tot slot is het belangrijk dat je in het oog houdt welke arbeidsomstandigheden verplicht zijn. Voor vrijwel alle werkzaamheden zijn vastgesteld normen van toepassing welke de gezondheid en veiligheid van je werknemers moet verbeteren. Hierbij kun je denken aan pc’s welke verstelbaar zijn of het aantal vierkante meters per werkplek.