Tips voor een zakelijke profielfoto

Tips voor een zakelijke profielfoto

Tegenwoordig hechten bedrijven veel waarde aan zakelijke sociale netwerken zoals LinkedIn. Deze sociale netwerken worden ingezet om relaties met klanten en andere zakelijke connecties te onderhouden. Ook worden deze sociale netwerken gebruikt door recruiters om nieuwe personeelsleden voor bedrijven te werven. Doordat de sociale netwerken zo veelvuldig worden ingezet zijn het belangrijke kanalen geworden om uzelf online op te presenteren. Uzelf goed online neerzetten doet u niet alleen door diploma’s, projecten en andere ervaringen, maar ook door een krachtige zakelijke profielfoto. Benieuwd hoe u aan een krachtige zakelijke portretfoto komt? Hieronder volgen 3 tips die u meteen kunt toepassen.

Tip 1: Kies een fotograaf die past bij uw stijl

Voor een krachtige zakelijke profielfoto die uw persoonlijkheid weerspiegelt heeft u de juiste fotograaf nodig. Wat voor u de beste fotograaf is, is afhankelijk van uw wensen en de stijl van fotograferen die u mooi vindt. Om erachter te komen wat voor stijl u mooi vindt kan het helpen om op zakelijke sociale netwerken de profielfoto’s van uw connecties te bekijken. Ook kunt u in zakelijke magazines op zoek te gaan naar zakelijke portretten van anderen.

Verzamel alle zakelijke profielfoto’s die u aanspreken en bekijk of er een patroon zit in de foto’s. Zijn alle zakelijke foto’s bijvoorbeeld genomen in een studio? Dan is studiofotografie de stijl die u het meest aanspreekt. Vindt u het juist krachtig dat de foto’s een werkomgeving als achtergrond hebben? Ga dan op zoek naar een fotograaf die gespecialiseerd is in foto’s op locatie.

Om de meest geschikte fotograaf te vinden wordt het aangeraden om de portfolio’s van diverse fotografen te bekijken. Bekijk of de stijl van de fotograaf u aanspreekt en of de profielfoto’s consistent zijn. De website van Link fotografie is een voorbeeld van een website waarop een uitgebreid portfolio te vinden is. Daarnaast kunt u ook reviews en andere beoordelingen lezen over diverse fotografen en vragen stellen aan de fotografen zelf. Het belangrijkste is om naar uw eigen gevoel te luisteren.

Tip 2: Laat u inspireren door andere profielfoto’s

Wanneer u de juiste fotograaf heeft gevonden is het belangrijk om goed voorbereid te zijn voor de fotoshoot. U wilt tenslotte dat er binnen een niet al te lange tijd een mooie profielfoto van u wordt gemaakt. Om de fotoshoot wat te versnellen en het resultaat van de portretfoto te verbeteren is het verstandig om vooraf na te denken over houdingen, kleding en achtergronden. Eerder heeft u online en uit magazines al zakelijke profielfoto’s verzameld. Bestudeer deze en laat u door deze zakelijke profielfoto’s inspireren voor een geschikte outfit of een goede lichaamshouding voor uw eigen foto.

Tip 3: Zorg voor een lach

Op iedere foto, en zeker ook op een zakelijke foto hoort een lach. Door een lach komt u namelijk sympathiek over. Dit wekt vertrouwen bij de personen die uw zakelijke profiel bekijken. Niet iedereen kan geforceerd een lach op zijn of haar gezicht toveren. Het kan daarom helpen om tijdens de fotoshoot even in de lucht te springen. Dit klinkt misschien gek bij een zakelijke fotoshoot, maar doordat u niet meer bezig bent met de fotoshoot wordt u weer ontspannen. Ook helpt het om aan een moment te denken waarop u erg blij was om een natuurlijke lach op uw gezicht te krijgen.