Te weinig slaapkamers? Dit kun je doen

Te weinig slaapkamers? Dit kun je doen

Er is in Nederland sprake van een tekort aan woningen. Hierdoor kunnen veel jongeren geen woning vinden, maar ook starters hebben veel moeite met het vinden van een woning. Het gevolg hiervan is dat ze vaak bij hun ouders moeten blijven wonen. Dat kan voor veel problemen zorgen, waaronder dat er een tekort is aan slaapkamers. Gelukkig zijn daar wel verschillende oplossingen voor. Wil je weten wat je kunt doen? Lees dan vooral even verder. 

Vlak dak? Kies voor dakopbouw

Wanneer je te weinig slaapkamers in je woning hebt, maar je woont in een woning met een vlakke dak, dan zou je voor dakopbouw kunnen kiezen. Door voor dakopbouw in Rotterdam te kiezen, creëer je een nieuwe woonlaag. Je kunt dan niet een, maar meerdere slaapkamers creëren. Wat wel een nadeel is van dakopbouw, is dat het tienduizenden euro’s kan kosten. Daarnaast moet je vaak ook toestemming van de gemeente krijgen en zij kunnen er wel eens moeilijk over gaan doen. 

Dakkapel is ook een optie

De meeste woningen in Nederland hebben een zolder. Dat heeft er dan ook mee te maken dat de meeste woning een puntdak hebben. Veel mensen doen niets met hun zolder en dat is erg zonde, vooral als je een tekort hebt aan slaapkamers. Een van de beste keuzes die je kunt maken, is het maken van een slaapkamer van de zolder. Je kunt dan wel erg weinig ruimte hebben, maar dat probleem kun je oplossen door een dakkapel op het dak te laten plaatsen. Dit zorgt voor meer woonoppervlakte en doet de waarde van de woning ook stijgen. 

Wat zijn alle opties?

Als je het plaatsen van een dakkapel of het laten bouwen van een dakopbouw niet ziet zitten, dan is het natuurlijk fijn om te weten wat al je mogelijkheden zijn. Als je wilt weten wat al je mogelijkheden zijn, is het verstandig om eens contact op te nemen met een aannemer of een bedrijf dat gespecialiseerd is in dakopbouw. Zij hebben dagelijks contact met mensen die graag meer woonruimte willen creëren en weten ook precies hoe je dit het beste kan doen. Dit kan bijvoorbeeld door een woonunit in de tuin te plaatsen, maar ook door te kiezen voor aanbouw!