Onderneming beginnen; wat moet je weten?

Onderneming beginnen; wat moet je weten?

Een eigen onderneming is natuurlijk ideaal, maar alleen wanneer deze goed loopt en u alles goed in orde heeft. Er komen tal van zaken kijken, voordat u de onderneming goed draaiende heeft. Daarom zullen wij u een aantal tips geven bij het opzetten van een onderneming, zodat u nergens tegen de lamp aanloopt met eventuele fouten. Wij wensen u bij voorbaat veel succes met uw onderneming en een succesvol jaar!

Verzekeringen

Wanneer u een onderneming opzet is het verstandig om met uw volledige aandacht te kijken naar de verschillende verzekeringen die afgesloten moeten worden. De belangrijkste verzekering is die tegen arbeidsongeschiktheid, vooral bij het beheren van een eenmanszaak. Wanneer u arbeidsongeschikt raakt in dit geval, zal de onderneming geen omzet meer genereren doordat er niemand is dit het van u over kan nemen. Met deze verzekering kunt u een eventuele tegenslag opvangen.

Ook moet u goed kijken naar de beroeps- en aansprakelijkheidsverzekeringen. Dit is belangrijk voor een eigen bedrijf en dus moet u via internet de nodige informatie inwinnen. Heeft u eenmaal een goed beeld hiervan? Dan raden wij u aan om de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken zodat u de, voor u persoonlijk, beste verzekeraar in de hand kunt nemen.

Belastingen

Bij een beginnende onderneming heeft u enkele belastingvoordelen. Daarom is het verstandig om hier goed inzicht in te krijgen door informatie in te winnen bij de Belastingdienst, of bij bekenden die hier al ervaring mee hebben.

Webshop

Bent u van plan om fysieke producten of online diensten aan te bieden? Dan raden wij u aan om een webshop op te zetten. Hierdoor kunt u gemakkelijk via het internet klanten werven, wat tegenwoordig een belangrijke trekpleister is van nieuwe klanten. Wij raden u een Magento webshop aan, want deze is makkelijk in gebruik en u kunt bij een professioneel bedrijf als BigBridge terecht wanneer u enige hinder ondervindt.