Nieuwe business: zakelijk investeren in Bitcoins

Nieuwe business: zakelijk investeren in Bitcoins

Eigenlijk kun je er niet meer omheen en moet je er van gehoord of over gelezen hebben. Het investeren in cryptovaluta is de manier om je rijk te maken. Of toch niet? Veel particulieren investeren in het kopen van Bitcoins. Dat is een van de bekendste cryptovaluta ,zelfs onder de leken van ons. Handelen op de beurs is niet iets wat je zomaar doet. Net zoals alles waar je (nog) geen verstand van hebt, is het, zeker omdat het hier om investeren gaat, belangrijk om je te gaan verdiepen in het zogenaamde “trading”.

Waarom Bitcoins kopen?

Steeds meer bedrijven gaan investeren in Bitcoins. Niet geheel onlogisch gezien de Bitcoin de laatste jaren gestegen is met astronomische bedragen. Hoewel we mee moeten geven dat beleggen risico’s met zich meebrengt, heeft het kopen van Bitcoins sommige mensen in een paar jaar tijd miljonair gemaakt. In 2009 toen de Bitcoin op de markt kwam waren er nog geen zogenaamde “exchanges” mogelijk om de valuta te kopen. Vanaf 2010 kon dit wel en kocht je al een Bitcoin voor € 0,33.

Op het moment van schrijven is de waarde van 1 Bitcoin € 4,777. Tel uit je winst als je in het verleden voor tien euro aan bitcoins had gekocht. Daar had je een mooi vakantiehuis van kunnen kopen. Maar alle gekheid op een stokje. De koers van de Bitcoin schommelt en voor veel mensen lijkt het dan ook nog steeds interessant te investeren in de cryptovaluta.

Wil je meer weten over hoe de waarde van de Bitcoin tot stand komt? Dan verwijzen we je door naar Money and Bitcoins, jouw partner in deze crypto.

Zakelijk investeren in de Bitcoin

Omdat de prijzen van de Bitcoin enorm, zoals ik al eerder zei astronomisch, zijn opgelopen, wordt het steeds moeilijker om als particulier te investeren. Vaak heb je niet zomaar even 10.000 euro liggen om twee en een halve Bitcoin te kopen. En de vraag of het verstandig is te investeren als je ze wel hebt liggen, laat ik in het midden. Om deze reden wordt er steeds meer zakelijk geïnvesteerd in de Bitcoin. Maar hoewel het een eenvoudige manier lijkt voor een slimme ondernemer om een extra centje te verdienen, zitten er wel degelijk risico’s verbonden aan het zakelijk beleggen in cryptovaluta.

De risico’s

Wanneer je hebt belegd in Bitcoins en de koers daalt, dan loop je als ondernemer mogelijk een dubbel risico. Doordat je de inleg kwijt bent maar ook doordat de belastingdienst dit verlies als niet zakelijk zal beschouwen. Wat dan weer als gevolg heeft dat het niet ten laste genomen kan worden aan de B.V. De conclusie: Bitcoins kopen kan leuk zijn bij een stijging van de koers maar zeer zeker een groot risico wanneer deze koers een drastische daling maakt.