Multifunctioneel inzetbaar op de werkvloer: de golfkar

Iedereen kent ze wel, die hippe golfkarretjes. Als je ze ziet, leg je dan ook vaak de link naar een golfterrein. Logisch, want een golfkar werd oorspronkelijk ontworpen om golfers en hun golfmateriaal te vervoeren op een golfbaan. Toch kan je een golfkarretje voor veel meer inzetten dan enkel een verplaatsing gelinkt aan de golfsport.

Multifunctioneel inzetbaar

Golfkarren bestaan in diverse formaten. Hun doel bestaat erin om een klein aantal personen te vervoeren over korte afstanden. Je zal ze al wel gezien hebben op een luchthaven, als personenvervoer. Of misschien hebben ze tijdens jouw vakantie de bagage hiermee naar je hotelkamer gebracht. Ze worden daarnaast ook vaak ingezet als goederenvervoer op een fabrieksterrein, in de landbouw, in pretparken, enz. Een golfkar wordt bovendien niet enkel professioneel maar ook steeds vaker particulier gebruikt.

Voordelen van een golfkar

Het gebruik van deze hippe wagentjes heeft heel wat voordelen. Golfkarretjes zijn leuk. Zo kan je er in de zomer mooie ritjes mee maken en ondertussen genieten van de natuur. Bovendien is een golfkarretjes ook heel praktisch en handig als je de boodschappen doet. Wist je dat je door het gebruik van een golfkar een steentje bijdraagt aan het milieu? De elektrische modellen zijn milieuvriendelijk. Ze zijn zuinig en stoten geen CO2 uit. Daarnaast heb je ook geen geluidsoverlast. Deze fluister karretjes mogen zelfs op de openbare weg.

Wettelijke bepalingen

Een golfkar kan makkelijk 40 km/u halen. Daarom zijn ze ideaal als stadswagen. Uiteraard moet je op de openbare weg ook voldoen aan een aantal wettelijke bepalingen. Zo dien je in het bezit te zijn van een rijbewijs, moet je over een nummerplaat of kenteken beschikken en heb je je aan dezelfde regels te houden als wanneer je met de wagen bent. En als je ermee de weg op gaat, moet je ook verzekerd zijn. Maar dat neemt uiteraard niet weg dat het gebruik van golfkarren alleen maar een stijgende populariteit kent.