Lening aanvragen

Lening aanvragen

Een lening aanvragen via internet is tamelijk eenvoudig. Er zijn diverse websites waar je

leningen kunt vinden van verschillende geldverstrekkers. Door simpelweg anoniem een aantal basisgegevens over je financiële situatie in te voeren krijg je een overzicht van de mogelijkheden bij de verschillende kredietverstrekkers. Daaruit kun je zelf een keus maken. De verschillen tussen de aanbieders bestaan uit de hoogte van de maximale bedragen die geleend kunnen worden, de rentepercentages en de looptijd.

Wie kan een lening aanvragen?

Het is in principe voor iedereen mogelijk om een lening af te sluiten. Er gelden wel leeftijdseisen. Om een lening aan te kunnen vragen moet je minimaal 18 jaar zijn. Als je ouder bent dan 74 jaar is het niet mogelijk om een lening aan te vragen. De laatste voorwaarde die geldt voor het aanvragen van een lening is, dat je geen negatieve BKR-notering hebt. Een negatieve BKR-notering wil zeggen dat je al een aantal leningen hebt lopen en dat je niet aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen.

Hoe vraag je online een lening aan?

Het is bijna kinderspel om via het internet een lening aan te vragen. Je kunt rechtstreeks naar de website van de kredietverstrekker van je keus gaan en daar op basis van een aantal financiële gegevens een offerteaanvraag doen. Vaak heb je het resultaat daarvan al na een aantal uren binnen. Vervolgens kun je de aanvraag voltooien. Als die officieel wordt goedgekeurd heb je het geld snel op je rekening staan. Een lening aanvragen via een vergelijkingssite gaat ongeveer op dezelfde manier. Alleen doe je dan een aanvraag voor een lening bij meerdere kredietverstrekkers tegelijk, waarna er wordt gekozen voor één van die kredietverstrekkers.

Is online geld lenen veilig?

Zoals met alle financiële activiteiten die via het internet online worden geregeld zijn er ook voor het lenen van geld minder betrouwbare partijen actief. Je kan dat echter zelf controleren. Als je kiest voor een kredietverstrekker die een vergunning heeft van de AFM, is er geen reden om te twijfelen aan de veiligheid. Alle kredietverstrekkers die zo’n vergunning hebben moeten aan strenge eisen voldoen, en zijn dan ook volledig betrouwbaar.

Meer informatie vind je op de website van Findio.