Hoe kunnen bedrijven hologrammen succesvol inzetten?

Hoe kunnen bedrijven hologrammen succesvol inzetten?

Hologram Technologie wordt steeds vaker toegepast en stelt ook Nederlandse bedrijven in staat producten te personaliseren en klantervaringen en processen te verbeteren. Dit concept biedt bedrijven ontelbare mogelijkheden om producten en diensten naar een hoger niveau te tillen. Maar welke mogelijkheden zijn dat precies? 

Marketingstrategie

Hologrammen tillen product marketing naar een hoger niveau. 3D holografische displays op veel bezochte plekken hebben meer impact dan traditionele reclamestrategieën. Hologrammen kunnen overtuigende en gepersonaliseerde weergave van uw bedrijf geven . Wanneer u door bijvoorbeeld een business lounge loopt en het logo van een bedrijf staat in een hologram valt dat natuurlijk heel erg op. Een bedrijf zoals Media Hologram kan u helpen met deze marketingstrategie.

Productontwerp en -ontwikkeling

In de maakindustrie zorgt hologram technologie voor een betere samenwerking tussen product ontwerpers, ingenieurs en eindgebruikers. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten is het ontwerpproces van cruciaal belang. Er is input nodig vanuit verschillende creatieve breinen. Door hologram technologie kan een 3D-ontwerp worden ontwikkeld dat via de cloud beschikbaar wordt gesteld voor iedereen die aan het ontwerp meewerkt. Dit betekent dat ontwerpers, ingenieurs en eindgebruikers wereldwijd met elkaar kunnen samenwerken zonder dat er een hiaat ontstaat tussen het ontwerp en het eindproduct. Productieprocessen verlopen sneller, producten worden beter getest en productiekosten gereduceerd.

Verbetering van de medische wereld

Medische holografie kan artsen ondersteunen bij het stellen van diagnoses, maar ook de behandeling van patiënten. Door digitale scans (MRI, CT-scans, echo’s) te combineren met hologram technologie, kunnen de beelden in 3D worden weergegeven. Artsen kunnen inzoomen, beelden bewerken en organen en weefsels vanuit verschillende perspectieven onderzoeken. Ook voor chirurgen biedt dit een groot voordeel. Door voorafgaand aan een operatie het lichaamsdeel via een 3D hologram te bestuderen, kunnen zij zich beter voorbereiden.

Daarnaast heeft holografische technologie de potentie om medische opleidingen te verbeteren. In tegenstelling tot de traditionele leerboeken, waarin anatomische structuren worden uitgelegd, kunnen docenten en studenten via hologrammen het gehele menselijk lichaam in 3D zien. Dit maakt het gemakkelijker, maar ook leuker om organen te bestuderen.