Hoe kun je catering binnen je onderneming het beste regelen?

Hoe kun je catering binnen je onderneming het beste regelen?

Het beschikken over goede voeding binnen je bedrijf is zeer belangrijk. Een groot aantal van de maaltijden van die je werknemers nuttigen doen zij namelijk op het werk. Wanneer je ervoor kiest om binnen de onderneming een eigen catering te starten is het belangrijk dat je precies weet wat je jouw werknemers maar je ook (potentiƫle) klanten die op bezoek komen willen eten.

Wanneer de catering uitbesteden?

Als onderneming heb je altijd te maken met catering. Alleen de grote van de onderneming is afhankelijk van het type catering dat je bezit. Zo is het veel logischer dat een onderneming met 10 fulltimers een eigen keuken heeft, waar iedereen zijn eigen eten en drinken kan verzorgen. Dit wordt wat anders op het moment wanneer je meer dan 50 fulltimers hebt. Dan is een uitgebreide kantine een logischere stap. Voor de kantine kun je dan een speciaal iemand inhuren of je gaat in zee met een bedrijf dat de cateringverzorgt. Het uitbesteden van catering voor het bedrijf is een logische keuze. Als bedrijf betaal je dan gewoon de partij en hoef je zelf nergen meer druk over te maken.

Aandachtspunten bij het kiezen van de juiste cateraar

Wanneer je de juiste cateraar wilt gaan kiezen is het belangrijk dat je van tevoren weet wat je wilt gaan aanbieden aan je eigen werknemers en zakelijke relaties. Moet dit luxe zijn en wil je ook dat er een mogelijkheid is voor wat warmer eten. In veel gevallen is de branche daarin wel redelijk belangrijk. Sommige branches zijn soms wat meer luxe gewend qua maaltijden dan de anderen. Verdiep je hier dus goed en controleer daarbij ook de cateraar in staat is om die bepaalde maaltijden te verzorgen. Daarnaast is ook het eten niet belangrijk, maar ook de mensen die het eten serveren. Moet dit juist een heel vriendelijk iemand zijn of juist wat mensen die een zakelijke uitstraling hebben.

Duidelijke afspraken maken

Wanneer je eindelijk de juiste cateraar op het oog hebt is het belangrijk om goede afspraken te maken. Denk hierbij ook aan bepaalde kwaliteitseisen. Deze kun je vervolgens in het contract laten opnemen. Hierdoor kun je altijd terugvallen op de gemaakte afspraken.