Freelance opdrachten: Ga voor jouw carrière

Freelance opdrachten: Ga voor jouw carrière

Ben je op zoek naar freelance opdrachten om jouw carrière weer een boost te geven? Dan zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden. Als freelancer kun je namelijk verschillende kanten op. Je kunt jouw eigen opdrachten aannemen, maar ook tijdelijk bij een bedrijf aan de slag gaan om een opdracht uit te voeren. De opdrachten verschijnen daarom ook steeds vaker bij vacaturebanken. Een van de plaatsen waar je kunt gaan kijken is Headfirst. Maar hoe kun je de opdrachten dan in de wacht slepen? Onderstaande informatie helpt jou op weg om jouw carrière een boost te geven. 

Freelance opdrachten in verschillende sectoren 

Freelance opdrachten zijn in verschillende sectoren te vinden. Veel bedrijven verkiezen freelancers namelijk boven vaste krachten, omdat deze geen langere kostenpost op gaan leveren. Tegelijkertijd kun jij als ZZP’er profiteren. Je kunt vaak onderhandelen over het salaris dat je voor de opdrachten gaat krijgen. De bedrijven zetten deze vacatures vaak op verschillende platformen, waardoor jij alleen maar bij de juiste sector hoeft te kijken en de vacatures op jouw scherm ziet. Hierdoor heb je sneller de juiste opdrachten gevonden en kun je kijken voor welke je wilt solliciteren op basis van de informatie. 

Selecteren op basis van werktijden 

Door een grote hoeveelheid freelance opdrachten kun je ook gaan kijken bij welke vacatures jij het beste uit bent. Zo zijn er opdrachten die tijdelijk fulltime zijn, terwijl je ook opdrachten hebt die deeltijd uitgevoerd kunnen worden. Hierdoor heb je de vrijheid die je wenst te hebben, terwijl er ook extra geld binnenkomt. Je kunt hier bij de vacaturebanken ook op selecteren, zodat je uitsluitend de opdrachten ziet die bij jou gaan passen. Hierdoor solliciteer je niet op de verkeerde vacature bij een bedrijf en ben je ook minder lang aan het zoeken naar een opdracht. 

Beginnen aan de motivatiebrief 

Als je de freelance opdrachten gevonden hebt die bij je passen, kun je gaan solliciteren. Hierbij is het goed om de vacature in het achterhoofd te houden en op basis hiervan de motivatiebrief op te stellen. Houdt er rekening mee dat je jezelf hierin goed verkoopt, maar tegelijkertijd ook dicht bij jezelf bent. Je kunt beter aangeven dat je bepaalde vaardigheden nog niet volledig onder de knie hebt, maar het wel wilt leren, dan dat op een later moment blijkt dat je niet geschikt bent voor de opdracht. Stel de brief daarom altijd goed op.

Headfirst | Voor de zelfstandig professionals.

Niet zomaar opgeven 

Je moet uiteraard wel opvallen tussen andere sollicitanten. De freelance opdrachten komen steeds meer voorbij, omdat er ook steeds meer freelancers te vinden zijn. Als je niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek of de opdracht niet krijgt, kun je gewoon weer op zoek gaan naar nieuwe opdrachten. Geef daarom ook nooit de moed op, zodat je uiteindelijk de opdrachten krijgt die het beste bij jou gaan passen en je verzekerd bent van iets meer zekerheid. De vrijheid die je ervoor terugkrijgt, zal uiteindelijk alleen maar profijt op gaan leveren. Ga daarom op zoek naar jouw eigen vacatures.