Een website laten maken, belangrijker dan ooit

Een website laten maken, belangrijker dan ooit

In een ondernemingsmarkt waar steeds meer concurrentie is, is het meer dan ooit van belang om er voor te zorgen dat jouw bedrijf zo optimaal mogelijk opvalt. Dat kan uiteraard op verschillende manieren gebeuren. Eén van de zaken waar je sowieso bij voorkeur voor moet zorgen is dat je niet alleen offline, maar ook online goed bent vertegenwoordigd. Een website laten maken is reeds sinds jaar en dag een absolute must, maar dat belang neemt alleen nog maar verder toe. Zonder een website slaag je er niet in om met je bedrijf een belangrijke doelgroep te bereiken waardoor je potentieel tegen een aanzienlijk omzetverlies aanloopt. Wil jij dat graag voorkomen en zou je dus ook graag een website willen laten maken? Wij hebben de dingen waar je op moet letten hieronder voor jou op een rijtje hebben gezet. 

Waarom een website laten maken belangrijk is 

In de inleiding van dit artikel hebben we eigenlijk reeds in grote lijnen aangegeven waarom het laten ontwikkelen van een website zo belangrijk is. Dit is het geval omdat vandaag de dag heel wat mensen hun “oriëntatie” voordat men overgaat tot het kopen van een bepaald product of het afsluiten van een specifieke dienst niet langer offline, maar wel online doen. Ontbreekt jouw onderneming tijdens dat oriëntatietraject? Dan is de kans zeer groot dat de potentiële klant in kwestie voor een andere partij zal kiezen met alle (financiële) gevolgen van dien. 

Een website laten ontwikkelen voor je bedrijf is naast bovenstaande ook zeer belangrijk omdat je op die manier een extra support kanaal implementeert in je bedrijfsvoering. De voorbije jaren is gebleken dat mensen het fijn vinden wanneer ze meteen een concreet antwoord kunnen krijgen op hun vraag of probleem. Daar kan de website, doorgaans in combinatie met bijvoorbeeld social media kanalen zeker en vast voor zorgen. Daarnaast is het door middel van een FAQ mogelijk om bepaalde vragen direct te beantwoorden zonder dat er daarvoor tussenkomst moet zijn van één van de medewerkers van jouw bedrijf. Op deze manier kan je, je klanten een optimale service aanbieden, maar dan wel zonder dat er daarvoor extra veel tijd en energie moet worden geïnvesteerd. Zo sla je twee vliegen in één klap. 

Drie aandachtspunten bij een website laten ontwikkelen 

Vroeger was het zo dat een eenvoudige website laten maken voldoende was om tegemoet te komen aan de eisen die werden gesteld door zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. Toch is het zeer belangrijk om aan deze eisen zo optimaal mogelijk tegemoet te kunnen komen. Gebeurt dat niet? Dan zal je kunnen vaststellen dat dit ten koste kan gaan van het potentieel van je website. Omwille van deze reden is het bij de ontwikkeling van een website altijd belangrijk om rekening te houden met deze punten: 

  1. Zorg voor een professioneel ogende, maar ook overzichtelijke website; 
  2. Creëer een gebruiksvriendelijke website die goed leesbaar is (met SEO content); 
  3. Maak gebruik van zoekmachine vriendelijke URL’s en zorg voor een goede indexatie; 

Naast bovenstaande drie punten is het ook meer dan ooit van belang dat de website van jouw bedrijf eveneens goed zichtbaar en bruikbaar is op alle platformen en systemen. Met andere woorden, bij een website laten maken is het niet langer alleen van belang om stil te blijven staan bij de mensen die gebruikmaken van een vaste computer of laptop, maar ook bij degene die mobiel je website bezoeken met een smartphone of een tablet.
Start nu met jouw online marketing via Hulpmetmarketing.nl!