Een auto huren? Dit moet je weten!

Een auto huren? Dit moet je weten!

Soms kan het enorm handig zijn om voor bepaalde zaken een auto te huren. Je bent bijvoorbeeld op vakantie en wilt ter plekke mobiel zijn. Misschien heb je een lange trip voor de boeg en zie je dat niet zitten om met de eigen wagen te doen. Of misschien heb je gewoon eens trek in rondrijden met een andere bolide dan degene die je kent. Wil jij een auto huren? Dan moet je dit weten voor je aan de balie komt!

De juiste kaarten

Als je een auto gaat huren krijg je die natuurlijk niet voor niets en ook niet zomaar mee. Je moet over de juiste papierwinkel en over de juiste kaarten beschikken. Een eerste must is beschikken over een kredietkaart. Bij het huren van een auto moet je bijvoorbeeld aan een waarborg voldoen. Deze wordt geplaatst op de kredietkaart van de hoofdbestuurder. Daarnaast moet je ook een geldig rijbewijs op naam van de hoofdbestuurder voor kunnen leggen voor je een auto mag en kan huren.

Check het contract

Ga je een auto huren bij Autobedrijf Kessel of ergens anders? Dan is het aangewezen om op voorhand heel grondig het huurcontract er op na te lezen. Vaak staan hier immers specifieke situaties in beschreven die kunnen voorvallen tijdens het gebruik van jouw huurwagen. Een typisch voorbeeld hiervan is het rijden op onverharde wegen. In de meeste gevallen geniet je niet van de verzekering van het verhuurbedrijf als je op een onverharde weg iets meemaakt. Ben je toch iets in die aard van plan? Bespreek dit dan met het bedrijf.

Bekijk de tankregeling

De tankregeling is iets waar je als huurder heel wat geld op kunt besparen of op uit kunt geven. Wil je niet ten prooi vallen aan bepaalde systemen? Dan hanteer je best de zogenaamde vol-vol tankregeling. Hierbij verbind je jezelf ertoe om de wagen in te leveren met dezelfde inhoud in de tank als waarmee je vertrok. Meestal een volle dus!