Dual sim populair voor zakelijke markt

Dual sim populair voor zakelijke markt

Uit onderzoek van de website Prepaidsimkaarten.nl blijkt dat de dual sim telefoons steeds populairder worden voor het gebruik binnen de zakelijke markt. De reden hiervan is dat steeds meer mensen hun smartphone ook nodig hebben voor hun werk en hierdoor dus twee soorten telefoon verkeer moeten scheiden. Waar voorheen vaak een zakelijke telefoon werd aangeschaft door de werkgever, wordt dat nu vaak als onnodig gezien. Door een dual sim telefoon aan te schaffen kun je namelijk twee simkaarten in je telefoon doen en daardoor zowel zakelijk als privé binnen één telefoon combineren.

Betalingsvorm risico dekkend

Een ander opvallend onderdeel uit het onderzoek is dat het aandeel van prepaid t.o.v. sim only en telefoon abonnementen weer aantrekt bij het gebruik van simkaarten binnen dual-sim telefoons. De respondenten gaven aan dat de werkgever er vaak voor kiest om een prepaid kaart in de dual sim telefoon te doen voor het zakelijke gedeelte.
In het verleden is het namelijk veel voorgekomen dat veel van onze werknemers misbruik maakten van het feit dat we vanuit het bedrijf alle telefoon abonnementen betaalden. Er werd regelmatig meer verbruikt dan nodig was en dus buiten de bundel getreden en de kosten hiervan konden niet herleid worden waardoor we er niemand op aan konden spreken en we dus gedwongen werden om terug te gaan naar een prepaid simkaart. Wanneer iemand nu meer tegoed nodig heeft om zijn zaken op orde te krijgen, moet dat verantwoord worden en weten we precies waar de kosten gemaakt worden.”, aldus een anonieme werkgever.

Kosten besparing op toestellen

Naast het feit dat we de kosten nu veel meer onder controle hebben, scheelt het ons nog een kostenpost, namelijk de aanschaf van een tweede toestel. Wanneer een iPhone enkele honderden euro’s kost en je hebt tientallen werknemers in dienst, scheelt dat natuurlijk heel veel geld!