De voordelen van kerstpakketten

De voordelen van kerstpakketten

December komt eraan en dat betekent kerstpakketten voor je medewerkers, om deze reden is het verstandig om vooraf goed te kijken naar de mogelijkheden. Natuurlijk wil je ook weten of er voordelen zijn als het gaat om het aanschaffen van kerstpakketten. Om jou hier een goed beeld van te geven, zullen we in dit artikel een aantal voordelen uitlichten. Hierdoor weet je zeker dat je voldoende informatie hebt om een beslissing te maken.

WKR-regeling Belastingdienst

De WKR, ook wel werkkostenregeling genoemd, ziet eigenlijk op bijna alles wat je aan je personeel geeft. Hier kan je dus ook kerstpakketten onder scharen. Het is echter van belang dat je maximaal 1,2% van de totale fiscale loonsom kunt besteden aan onbelaste vergoedingen aan je werknemers. Men noemt dit ook wel de vrije ruimte. Mocht je boven dit bedrag uitkomen, dan betaal je over het merendeel 80% eindheffing als het gaat om de loonbelasting. Het is derhalve aan te raden om vooraf goed jouw vrije ruimte te bepalen zodat je niet in aanmerking komt voor een eindheffing van 80%. Op het internet kun je diverse bronnen raadplegen waarin staat wat je allemaal onder de vrije ruimte kunt scharen. Het is dan ook zeker aan te raden om dit aandachtig door te nemen.

Medewerkers binden

Het geven van kerstpakketten zal je in eerste instantie geld kosten, maar je krijgt er zeker wat voor terug. Het is namelijk hét moment om jouw medewerkers in het zonnetje te zetten. Jouw medewerkers hebben het hele jaar hard voor je gewerkt en het is dan ook van groot belang om ze te belonen. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat het geven van kerstpakketten zorgt voor meer binding met je bedrijf. Natuurlijk zijn er nog veel meer factoren die een rol spelen, maar het is zeker de moeite waard. Mocht je niet veel budget ter beschikking hebben, dan is het zeker aan te raden om een klein kerstpakket te verstrekken. Het is puur een gebaar dat je afgeeft aan jouw personeelsleden.

Kerstpakketten aftrekbaar?

Als je besluit om kerstpakketten aan te schaffen is belasting natuurlijk een cruciale factor. We hebben het eerder al gehad over de werkkostenregeling die toepasbaar is binnen de loonheffing, maar naast de loonheffing raken de pakketten ook de omzetbelasting. Het is hierbij goed om te weten dat deze als giften en geschenken worden geschaard. Om deze reden zijn ze tot zekere hoogte aftrekbaar. Per jaar mag een werknemer namelijk 227 euro exclusief BTW aan geschenken ontvangen en daar mag je vervolgens de BTW vanaf trekken. Houdt hier dus rekening mee in je begroting en financiële prognoses.

Advies op maat?

Sta jij op het punt om kerstpakketten aan te schaffen, maar weet je niet welke pakketten het beste bij jouw personeel passen? Geen probleem! Over het algemeen kun je op diverse websites contact opnemen met specialisten die je helpen een goed pakket uit te kiezen. Hierbij hoef je alleen het aantal personen en voorkeuren aan te geven en het bedrijf doet verder de afwikkeling hiervan. Heerlijk, want zo hoef jij je geen zorgen te maken en kun je je focussen op de afsluiting van het jaar.

Kies de leukste kerstpakketten uit het ruime assortiment van Kerstpakketonline.nl.