De voordelen van een kredietkaart

Als je een creditcard wilt gaan aanschaffen moet je goed op de voorwaarden letten. Elke creditcard heeft namelijk een ander rentepercentage, een ander bestedingslimiet en verschillende extra’s. Het hebben van een kredietkaart heeft veel voordelen, deze voordelen bespreken wij in deze blog.

Later betalen

Met een kredietkaart kun je direct een betaling doen, die pas aan het einde van de maand van je rekening wordt afgehaald. De betalingen die je in die maand tijd via de creditcard doet, worden allemaal in één keer aan het einde van de maand van je rekening afgeschreven. Als je aan het begin of in het midden van de maand dus krap bij kas zit kan je je betalingen via een creditcard doen. En als je aan het einde van de maand je geld weer binnen hebt worden de betalingen die je via je creditcard gedaan hebt, geïncasseerd.

Online aankopen

Naast het feit dat je betalingen als het ware kunt uitstellen, kun je ook gemakkelijker online aankopen doen. Vooral als je van plan bent om spullen uit andere landen te bestellen, maakt een creditcard het allemaal veel gemakkelijker. Je hebt namelijk niet bij elke webwinkel de mogelijkheid om met een pinpas of iDeal te betalen en je hebt vaak wel de mogelijkheid om met creditcard te betalen. Daarnaast zijn je aankopen met een kredietkaart verzekerd tegen schade, verlies en diefstal, in tegenstelling tot een betaling via je pinpas.

Extra reserve

Een kredietkaart kun je ook aanschaffen, als je een reserve wilt hebben. Deze reserve kan erg handig zijn tijdens vakanties of voor als er borg betaald moet worden voor leenauto’s en dergelijke. Ook geeft het meer zekerheid als een creditcard hebt, voor als je geen cash op zak hebt of een onverwachte betaling moet voldoen.

Het hebben van een kredietkaart heeft dus vele voordelen, maar het is wel belangrijk dat je de voorwaarden goed doorneemt. En je bewust bent van het feit dat alle betalingen die je via de creditcard doet aan het einde van de maand van je rekening worden afgeschreven.