De belangrijkste regels op het gebied van bedrijfsafval

afvalcontainers

Ben jij een ondernemer? In dat geval ben je zelf verantwoordelijk voor het opruimen van bedrijfsafval. Bij het uitvoeren van werkzaamheden voor een bedrijf zal er immers veel afval vrijkomen, wat bedrijfsafval wordt genoemd. Het is belangrijk om een overzicht te hanteren in het bedrijfsafval dat vrijkomt en deze hoop afval vervolgens gescheiden te houden in verschillende soorten. Door dit proces van afval scheiden bij de bron aan te pakken maak je alles een stuk gemakkelijker voor jezelf. Kies vooral voor een restafvalcontainer. Deze kun je huren of kopen, afhankelijk van de periode waarin je deze container nodig denkt te hebben. 

Soorten afval

Er is sprake van verschillende soorten afval, waarbij geldt dat je hier een overzicht in hoort te creëren. Door afval te scheiden draag je immers bij aan een circulaire economie, een economie waarin materialen meerdere keren gebruikt kunnen worden. Dit proces zal leiden tot een economie waarin minder uitstoot van minder CO2 plaatsvindt. In het kader van duurzaamheid is het belangrijk om kennis te hebben over de verschillende soorten afval en vervolgens te kiezen voor een rolcontainer via Bedrijfsafval.nl

Papier en karton

Een belangrijke soort afval bestaat uit papier en karton, waarbij het belangrijk is om te vermelden dat dit vaak opnieuw gebruikt kan worden. Dit geldt tevens voor glas en elektronische apparatuur. Daarnaast is er sprake van organisch afval. Al het afval dat je niet in een categorie kan plaatsen valt onder rest. Op het internet kun je meer lezen over de verschillende soorten afval die in Nederland gelden. 

Overzicht houden

In het proces van afval scheiden is het van belang om een overzicht te behouden. Hierbij kun je denken aan een duidelijk idee hebben over welke verschillende soorten afval bestaan. Vervolgens moet je binnen jouw bedrijf op een duidelijke manier te werk gaan en afval scheiden stimuleren. Denk hierbij aan het werken met etiketten en het plaatsen van meerdere afvalbakken. Daarnaast moet je een cultuur creëren waarbij medewerkers gemotiveerd raken om afval te scheiden. Dit kun je doen door goed gedrag te belonen. Stel verder gezamenlijke doelstellingen met jouw collega’s en houd iedereen verantwoordelijk.