Belangrijke punten bij het kopen van een printer

Het hebben van een goede printer is bij de meeste ondernemers nog steeds zeer belangrijk. Hoewel alles steeds vaker online wordt bewaard is het niet verkeerd om af en toe ook wat uit te kunnen printen. Wanneer je een printer heb je wil je natuurlijk verzekerd zijn van een goede printer. In dit artikel worden een aantal belangrijke punten benoemd waarop je moet letten bij het aanschaffen van een printer

Nieuwe printer of een gebruikte printer?

Bij het aanschaffen van een printer wil dit niet altijd zeggen dat het een gloednieuwe printer moet zijn. Tegenwoordig zijn er ook gebruikte laserprinters of gebruikte inkjetprinter die compleet worden nagekeken en uitstekend werken. Dan kun je gemakkelijk wat kosten besparen doordat de aanschafprijs van een gebruikte printer oftewel refurbished printer vele malen lager is dan een gloednieuwe printer. 

Welk type printer past het best bij jouw printgedrag?

Bij het kopen van een printer is het belangrijk dat er eerst wordt gekeken naar het printgedrag. Afhankelijk daarvan kan worden gekeken welke printer het meest geschikt is. Er kan namelijk behoorlijk wat onderscheid worden gemaakt tussen verschillende printer. Er zijn namelijk all-in-one printer, zwart wit printers, kleurenprinters en kies je dan voor een inkjetprint of een laserprinter. En dan hebben we het formaat nog niets genoemd. Wil je al deze eigenschappen hebben dan is het beste om te kiezen voor een all-in-one A3 kleuren printer. De enige keuze die dan nog gemaakt moet worden is tussen een inkjetprinter en een laserprinter. Een inkjetprinter is meer geschikt als je afbeelding wilt uitprinten, terwijl een laserprinter juist geschikt is voor grote hoeveelheden tekst uit te printen. Dit komt doordat de kosten voor gebruik van een laserprinter lager ligt dan bij een inkjetprinter.

Verbonden met een netwerk

Doordat tegenwoordig veel bedrijven in de cloud werken is het belangrijk dat de printer ook via het netwerk is verbonden. Dan kunnen er gemakkelijk documenten van het internet worden afgedrukt. Wellicht hebben sommige printers de mogelijkheid om te verbinden met een smartphone. Sommige shops geven ook de mogelijkheid om een printer uit te proberen. Wellicht is dit een prima optie om de printer uit te kiezen.

Interesse in een een gebruikte laser- of inkjetprinter? Neem dan eens een kijkje bij HP Printer.