Alles wat je moet weten over LED verlichting in je bedrijf

Alles wat je moet weten over LED verlichting in je bedrijf

Misschien heb je wel eens gehoord dat LED verlichting ontzettend grote voordelen kan hebben voor je bedrijf. Het is dan ook niet gek als je als ondernemer overweegt om LED verlichting aan te schaffen. Om deze keuze te kunnen maken, zul je moeten weten wat de voordelen precies zijn, waar je op moet letten bij de aanschaf van LED verlichting en wat je kunt besparen. In deze blog vertellen we je alles over LED verlichting in je bedrijf.

Voordelen van LED verlichting

Zoals hierboven al werd aangegeven, heeft LED verlichting grote voordelen. Zo is LED verlichting ontzettend energiezuinig. Vooral in vergelijking met gloeilampen en halogeenlampen besparen LED lampen ontzettend veel energie. Bovendien gaan deze lampen veel langer mee, en dit zul je dan ook zeker merken in de portemonnee! LED verlichting kan de productiviteit van je werknemers verhogen, omdat deze verlichting niet flikkert. Dit is rustiger voor de ogen en zorgt minder snel voor hoofdpijn. Bovendien is de lichtkwaliteit gewoon erg goed. De lampen geven direct vol licht en worden niet heel warm. Dit is een stuk minder brandgevaarlijk voor je bedrijf dan bijvoorbeeld hete halogeenlampen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van LED verlichting

Als je LED verlichting gaat aanschaffen, moet je rekening houden met een aantal dingen. Zo blijkt de lichtopbrengst bijvoorbeeld niet altijd uit het aantal Watt. Het aantal Lumen geeft wel aan hoeveel licht er daadwerkelijk uit de lamp komt. Ook moet je letten op de lichtkleur van de lamp. Veel mensen willen namelijk het liefst een lichtkleur die zo dicht mogelijk bij de kleur van een traditionele lamp in de buurt komt. Verder kun je letten op de stralingshoek en of de lamp dimbaar is. Natuurlijk zijn ook de prijs en de afmetingen belangrijke punten om op te letten. Voor LED lampen kun je bijvoorbeeld terecht bij LED Design Holland.

Het vervangen van LED lampen

Wil je je LED lampen vervangen? Dan hebben we een aantal handige tips voor je! Natuurlijk moet je eerst de juiste vervanger uitkiezen. Hiervoor kun je gebruikmaken van de tips hierboven. De afmeting en de fitting zijn heel belangrijk, omdat de lamp natuurlijk wel in de armatuur moet passen. Schakel voordat je de lamp daadwerkelijk gaat vervangen de stroom uit om te voorkomen dat je een stroomschok krijgt. Laat de lampen nu even afkoelen en draai de lamp voorzichtig los. Heb je nog gloeilampen, halogeenlampen of spaarlampen in je armatuur zitten? Dan kun je deze het beste niet met je blote hand eruit draaien. De LED lamp kun je er vervolgens wel gewoon zo indraaien. Zet de stroom weer aan en het klusje is geklaard!