Alles over led verlichting

Alles over led verlichting

Led is een afkorting voor ‘Light Emitting Diode’. Een led lamp is een compact lampje dat varieert in de grootte. Led verlichting wordt al jaren in huishoudens gebruikt. Je ziet het misschien niet gelijk maar led lampjes zitten in veel verschillende huishoudelijke apparaten, bijvoorbeeld de rode lampjes in de wekker, fietslampen, etc. Vroeger werden ledlampjes nog niet veel gebruikt maar de afgelopen jaren maken deze een revolutionaire ontwikkeling door. Led verlichting wordt steeds efficiënter en ze zijn ook leverbaar in verschillende kleuren. Led verlichting wordt niet alleen gebruikt in huishoudens maar ook in restaurants, parkeergarages aen led verlichting in de transport zie je ook steeds meer.

Led lampen als efficiënt alternatief

Sommigen mensen twijfelen nog wel eens erover of led lampen een goed alternatief zijn voor tl lampen, halogeenlampen of gloeilampen. Niets is minder waar, op dit moment zie je overal om je heen steeds meer led lampen. Natuurlijk zijn er led lampen die er niet mooi uitzien en ook een slechte kwaliteit hebben, dit is vaak zo bij de goedkopere winkels maar bij goede kwaliteit led lampen zijn het toch zeker kwalitatief hoogwaardige led lampen. Daarom is het ook erg belangrijk om bij het aanschaffen van led lampen goed te kijken naar de kwaliteit, het kan dat dit wat duurder is maar uiteindelijk heb je hier alleen maar profijt van.

Led lampen hebben een lange levensduur

Een van de grootste voordelen van led lampen is de levensduur. De levensduur van ledlampen is vele malen langer dan die van andere soorten lampen. Een halogeenlamp gaat bijvoorbeeld maar 1000 branduren mee, een spaarlamp gaat bijvoorbeeld maar 10.000 branduren mee. Dit is een groot verschil met de led lamp deze gaat maar liefst 50.000 branduren mee. Naast dat de led lamp dus zoveel meer branduren mee gaat, is deze ook nog eens super energiezuinig. Alsof dat nog niet genoeg is zijn led lampen ook nog eens veel veiliger. Andere soorten lampen kunnen heel snel heel heet worden als ze aan staan. Dit is natuurlijk erg gevaarlijk als iemand dit per ongeluk aanraakt, bijvoorbeeld een klein kindje. Het is zelfs zo dat als de lamp langer aanstaat en dus heel heet is en er wordt iets vlakbij gehouden dat dit vlammen kan vatten. Dit is natuurlijk niet wat je wilt, Led lampen worden niet warmer dan 60 graden celsius. Dit is een veilige temperatuur en zal geen schade veroorzaken.