Afsluiten van een hypotheek

Bent u van plan om een nieuw huis te kopen? Of wilt u graag een woning laten bouwen en deze naar uw eigen wensen laten maken? Dan heeft u natuurlijk voldoende financiële middelen nodig om dit te realiseren. Zeer zelden zijn er personen die een woning van hun eigen vermogen kunnen betalen  en de meeste mensen moeten dan ook een hypotheek afsluiten. Het afsluiten van een hypotheek is echter niet zomaar gepiept en daarom raden wij u aan om uzelf voldoende te laten informeren. Wij zullen voor u de meest noodzakelijke informatie bieden, zodat u met een gerust hart opzoek kunt naar een geschikte hypotheekverstrekker en er ook één kunt afsluiten.

Adviezen vragen

De meeste mensen hebben onvoldoende kennis over hypotheken en aanverwante zaken. Dit komt doordat zij hier geen studie voor hebben gedaan. Een financieel adviseur of een financiële instelling (ook wel een bank) heeft dit wel. Deze personen zijn gespecialiseerd in deze zaken en kunnen u goed op weg helpen. U kunt een keuze tussen deze twee partijen maken.

Hierbij moet u rekening houden met de kosten. Een financieel adviseur zal zo’n €1000,- euro duurder uitpakken. Dit komt doordat zij op een onafhankelijke wijze adviseren en een bank zal enkel en alleen kijken naar haar producten. Ga dus na waar uw behoeften liggen, maar wij raden u een financieel adviseur aan.

Wanneer u naar een financieel adviseur gaat doet u er goed aan om voorbereidt erheen te gaan. Zo komt u geen punten tegen die u volledig onbekend zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld uw maximale hypotheek berekenen. U heeft hier informatie van u en uw partner nodig.

Spaargeld inbrengen

Heeft u nog spaargeld op uw rekening staan? Dan kunt u dit bij uw hypotheek inbrengen om op deze manier een voordeel te bedingen. Dit levert een rentekorting op van 0,15% tot wel 0,30%. Dit scheelt natuurlijk, dus het is verstandig om hier eens naar te kijken.