Wanneer je zelf een website bezoekt, wil je ervan verzekerd zijn dat deze snel en soepel werkt. Een haperende website zal al snel voor irritaties zorgen, waardoor je op zoek gaat naar een alternatief. Dit kan de website van de concurrent zijn! Niet alleen denk je zelf zo bij het bezoeken van websites. Ook je eigen (potentiële) klanten redeneren op deze wijze, als zij op je bedrijfswebsite terechtkomen. Reden genoeg om nog eens kritisch naar het functioneren van je website te kijken. Is de website makkelijk te gebruiken? Worden pagina’s snel geladen als mensen je website bezoeken? Enzovoorts.
Het juiste webhostingpakket voor je website
De snelheid en bereikbaarheid van een website is onder meer afhankelijk van het webhostingpakket, wat je hiervoor afgesloten hebt. Er zijn op internet ontzettend veel aanbieders van webhosting te vinden, wat het niet altijd gemakkelijk maakt om een geschikte hostingpartij te selecteren. Let bij het vergelijken van webhostingpartijen op de snelheid die zij bieden, de uptime van servers en de betrouwbaarheid. De betrouwbaarheid kun je uit de recensies over een bepaalde partij halen. Kijk hier om een voorbeeld te bezoeken van een betrouwbare en ervaren webhostingpartij.
Plug-ins voor het testen van de websitesnelheid
Veel bedrijven maken gebruik van WordPress om hun website te kunnen draaien. WordPress is een zogenaamd CMS, waarbij je heel eenvoudig berichten toe kunt voegen en bewerken. Ook wordt de mogelijkheid geboden om plug-ins te installeren, waarmee je nog meer uit je website kunt halen. Dergelijke plug-ins worden ook aangeboden om de snelheid van je website te testen en te verbeteren. Mogelijk heb je onnodig grote foto’s op pagina’s staan, die het laden van zo’n pagina vertragen. Door de foto iets te verkleinen, kan de website sneller worden. Het is slechts een voorbeeld van de aspecten waar deze plug-ins je op zullen wijzen.